Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η Γερμανία και η Ιταλία «συμφώνησαν» σε τέσσερις προτεραιότητες για τη Λιβύη


Η συνάντηση των απεσταλμένων της Ιταλίας και της Γερμανίας στη Λιβύη στο Βερολίνο, Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Ιούλιος 12, 2022. Ελλάδα.

 

Γερμανία και Ιταλία συμφώνησαν σε τέσσερις προτεραιότητες για την τρέχουσα φάση στη Λιβύη, κατά τη συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών στη Λιβύη,  Νίκολα Ορλάντο, και του Γερμανού ομολόγου του,  Κρίστιαν Μποκ, την Τρίτη στην πρωτεύουσα Βερολίνο που ήταν αφιερωμένη στην κρίση στη Λιβύη, σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Ο Ιταλός απεσταλμένος ανέφερε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ότι συνάντησε τον Γερμανό απεσταλμένο στη Λιβύη, Κρίστιαν Μποκ, σήμερα στο Βερολίνο και συμφώνησαν στις εξής προτεραιότητες:

 «την επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη, τη διαδικασία των εκλογών, την άρση του πετρελαϊκού αποκλεισμού και  τέλος στο σχηματισμό μιας ενοποιημένης κυβέρνησης η οποία θα προσφέρει επειγόντως βασικές υπηρεσίες στους Λίβυους».

Ο Ορλάντο πρόσθεσε ότι «η Ιταλία και η Γερμανία θα συνεργαστούν με διεθνείς εταίρους για να διατηρήσουν την κυριαρχία, τη σταθερότητα και την ενότητα της Λιβύης».


Επισημαίνεται ότι ο Ιταλός απεσταλμένος επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Παρίσι για να συναντήσει τον ειδικό απεσταλμένο του Γάλλου Προέδρου στη Λιβύη Πωλ Σολέρ  για να συζητήσουν την πολιτική διαδικασία στη Λιβύη και τους τρόπους διατήρησής της, τονίζοντας από εκεί ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με τη Γαλλία για να βοηθήσει τους Λίβυους «σε πολιτική λύση υπερπηδώντας την υπάρχουσα ασφυξία και τη μετάβαση σε εκλογές».

alwasat.ly

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr