Η Τουρκία βομβάρδισε ξανά το Ντοχούκ στο βόρειο Ιράκ


«Τουρκικά κατοχικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν ξανά το Ντοχούκ»

 

Ιούλιος 22, 2022. Ελλάδα.

Σήμερα, Παρασκευή, τοπική πηγή ανέφερε ότι η επαρχία Ντοχούκ βομβαρδίστηκε ξανά από τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Η πηγή είπε στο Rojnews, «Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο το χωριό Σακίρι, εντός των ορίων της περιοχής  Αμιδίγια στην επαρχία Ντοχούκ», ενώ δεν υπήρχαν πληροφορίες για το μέγεθος της ζημιάς.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πυροβολικό του τουρκικού στρατού κατοχής βομβάρδισε τουριστική περιοχή στην περιοχή Νταρ Κάρι της επαρχίας Ζάχο, σκοτώνοντας 9 Ιρακινούς και τραυματίζοντας άλλους 22.

Έγινε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τα κόμματα, τα κινήματα, τους βουλευτές και τους επικεφαλής των πολιτικών μπλοκ στο Ιράκ να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με κύριο θέμα να συζητηθούν οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους στο Ιράκ, ιδιαίτερα η πρόσφατη επίθεση του τουρκικού κράτους κατοχής στο θέρετρο Barkh στο Zakho.

Με σκοπό να συζητηθούν οι τουρκικές επιθέσεις στα ιρακινά εδάφη και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της σφαγής στο Ζάκχο, η Προεδρία του ιρακινού Συμβουλίου των Αντιπροσώπων κάλεσε χθες, Πέμπτη, την παρουσία όλων των βουλευτών στην αίθουσα του κοινοβουλίου αύριο στις 11:00 π.μ. Να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της σφαγής του Ζάχου και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους.

rojnews.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr