Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν για τέσσερα πολλά υποσχόμενα κοιτάσματα πετρελαίου


Ιούλιος 7, 2022. Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε την παρουσία τεσσάρων πολλά υποσχόμενων κοιτασμάτων πετρελαίου στην επαρχία των Αδάνων στις μεσογειακές ακτές της χώρας, έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα Sabah.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών σε δύο πηγάδια στα Άδανα, ανακαλύφθηκε πετρέλαιο, η αξία των αποθεμάτων υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

«Ένα άλλο συναρπαστικό νέο ήρθε από τα Άδανα. Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ είπε ότι υπάρχουν τέσσερα πολλά υποσχόμενα κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή.

Η παραγωγή πετρελαίου στην Τουρκία πραγματοποιείται στις νοτιοανατολικές επαρχίες Ντιγιαρμπακίρ, Αντιγιαμάν και Σανλιούρφα. Η Τουρκία καλύπτεται με εγχώριο πετρέλαιο όχι περισσότερο από 5%. Οι κύριες ανάγκες καλύπτονται μέσω εισαγωγών, μεταξύ άλλων από τη Ρωσία.

1prime.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr