Ο Ερυθρός Σταυρός θα πληρώσει με ρευστό τους Ουκρανούς που επλήγησαν από τον πόλεμο


Ιούλιος 30, 2022. Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), , ο οργανισμός έχει σχηματίσει προϋπολογισμό έως και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Επιπλέον, έως και 500 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος, έχει διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός της Εταιρείας του Ερυθρού Σταυρού της Ουκρανίας. Από αυτά τα κεφάλαια καταβάλλονται χρήματα στους Ουκρανούς.

Στα τέλη Απριλίου, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), η Εταιρεία του Ερυθρού Σταυρού της Ουκρανίας (UCCS) και το Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας υπέγραψαν Μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο θα παρέχεται στους Ουκρανούς που επλήγησαν από τον πόλεμο οικονομική βοήθεια.

Το ποσό της οικονομικής βοήθειας είναι 2.500 εθνικού νομίσματος το μήνα και εκτοπισμένοι, κοινωνικά ευάλωτα άτομα και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αυτήν, εφ’ όσον είναι κάτοικοι ή μετανάστες από περιοχές που πλήττονται από εχθροπραξίες.

Οι πληρωμές στους εκτοπισμένους από τον Ερυθρό Σταυρό γίνονται σύμφωνα με τη βάση δεδομένων πληροφοριών των εκτοπισμένων. 

Ταυτόχρονα, ο Ερυθρός Σταυρός και το Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής καθορίζουν οι ίδιοι σε ποιον θα παράσχουν βοήθεια, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Ενιαία Βάση Πληροφοριών για τους εκτοπισμένους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφοριών που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτόν.

Το πρόγραμμα πληρωμών διαρκεί 3 μήνες - 2500 γρίβνα (σημ. περίπου 65 ευρώ) για κάθε άτομο από την οικογένεια. Τα χρήματα θα μεταφερθούν στον λογαριασμό κάρτας του αρχηγού του νοικοκυριού με μεταφορά PrivatMoney. Σε αυτήν την περίπτωση, η κάρτα πρέπει να είναι ουκρανικής τράπεζας και να είναι εγγεγραμμένη στο Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Ουκρανίας ιδρύθηκε το 1918 και εργάζεται για να εξασφαλίσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την πρόληψη και την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων, φυσικών καταστροφών, καταστροφών και ατυχημάτων. Υποστηρίζει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στις ένοπλες δυνάμεις, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στον πληθυσμό και υποστηρίζει επίσης τις αρχές της Ουκρανίας στον ανθρωπιστικό τομέα.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr