Δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων εξοργίζουν τους Ρώσους – απειλούν για συνολική επίθεση στην Ουκρανία


Ιούλιος 17, 2022. Ελλάδα.

«Οι δηλώσεις του Κιέβου σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης χτυπημάτων στην Κριμαία δείχνουν ότι η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτειας της Ουκρανίας», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Αντρέι Κλίσας, πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Επιπλέον, ο Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ντμίτρι Μαρτσένκο δήλωσε ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα γίνει ο νούμερο ένα στόχος εάν τα ουκρανικά στρατεύματα προμηθεύονταν τα κατάλληλα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. 

Το Σάββατο, ο Αλεξέι Αρέστοβιτς , σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί στη Γέφυρα της Κριμαίας «μόλις εμφανιστεί η πρώτη τεχνική πιθανότητα».

Αντρέι Κλίσας στο Telegram

«Οι απειλές από την ουκρανική χούντα για επίθεση στην Κριμαία ή στη γέφυρα της Κριμαίας επιβεβαιώνουν μόνο ότι η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατικοποίηση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ουκρανία», έγραψε ο Κλίσας.

Κατά τη γνώμη του, διαφορετικά η απειλή για το έδαφος, τις υποδομές και τους πολίτες της Ρωσίας θα παραμείνει μόνιμα.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενημέρωσε ότι θα δώσει νομική αξιολόγηση των δηλώσεων Ουκρανών αξιωματούχων. 

Η αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Ειρήνα Γιαρόβαγια συνέκρινε τις δηλώσεις τους με τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των τρομοκρατών, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

 

Moskovskiy komsomolets

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr