Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Βουλγαρία: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών σε παλιό στρατόπεδο


Ιούλιος 31, 2022. Ελλάδα.

Έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στην επαρχία Μουργκάς, κοντά στο Κάρνομπατ τα ξημερώματα έκανε τους κατοίκους της περιοχής να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.

Η αποθήκη ήταν σε ένα παλιό στρατόπεδο το οποίο εκμεταλλεύεται τώρα επιχειρηματίας που εμπορεύεται όπλα, Εμίλιαν Γκέμπρεφ.

Της φωτιάς είχε προηγηθεί μια έκρηξη, όπως δήλωσε ο Γκέμπρεφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα πυρομαχικά βρίσκονταν στην αποθήκη καθώς αναμένονταν απόφαση εάν θα υποστούν επεξεργασία ή θα καταστραφούν.

Σύμφωνα με την ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα «Bellingcat» που έχει έδρα την Ολλανδία, το 2015 ο Εμίλιαν Γκέμπρεφ, ο γιος του και ένας διευθυντής από την εταιρεία όπλων του – Valentin Tahchiev – δηλητηριάστηκαν από έναν Ρώσο πράκτορα για συμφωνίες όπλων με την Ουκρανία. 


«Τρεις Ρώσοι κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον ιδιοκτήτη εργοστασίου όπλων Εμίλιαν Γκέμπρεφ και δύο άλλους Βούλγαρους στη Σόφια», όπως σημειώνει ο Guardian.

btvnovinite.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr