Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

«Η Λιβυκή Βουλή βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και συνεργασία με την Τουρκική Εθνοσυνέλευση»


Ιούλιος 30, 2022. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Λιβύης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τις Βαλκανικές Χώρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιουσούφ αλ Ακοούρι, επιβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και συνεργασία με την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, «για το καλό. των δύο λαών και των δύο χωρών, και προς όφελος της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του αλ Ακοούρι, μέσω διαδικτύου, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Λιβύης-Τουρκίας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, Αχμέτ Γιλντίζ.

Ο  Αλ Ακοούρι επεσήμανε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, «με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και το ενδιαφέρον για τα αμοιβαία συμφέροντα», τονίζοντας την ανάγκη εντατικοποίησης των εργασιών για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε εμπορικές και επιστημονικές πτυχές και ενθάρρυνση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ πανεπιστημίων και δήμων, καθώς και στον πολιτισμό.

Ανανέωσε την έκκλησή του προς τις τουρκικές εταιρείες να ξαναρχίσουν τα έργα τους στη Λιβύη, εκφράζοντας το καλωσόρισμα του στις τουρκικές εταιρείες να συμβάλουν στις επενδύσεις στη Λιβύη.

Από την πλευρά του, ο Γιλντίζ επιβεβαίωσε τη θέληση της χώρας του για σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Λιβύη σε όλους τους τομείς, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την επανέναρξη των πτήσεων της Turkish Airlines προς τη Λιβύη και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την ενίσχυση των τομέων κοινού ενδιαφέροντος.

alwasat.ly

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr