«Η απόφαση για τον Ελληνοκύπριο 'πράκτορα' θα ληφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου»


Σεπτέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Ο Ελληνοκύπριος  Α. Σ., ο οποίος συνελήφθη για κατασκοπεία από τις  αρχές της Κατεχόμενης Κύπρου, δικάστηκε με την κατηγορία της παράνομης φωτογράφισης σε «Στρατιωτική Απαγορευμένη Ζώνη» στο Δικαστήριο των Σωμάτων Ασφαλείας στη Λευκωσία.

 Ο Τουρκοκύπριος δικαστής ανακοίνωσε ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνει η τουρκική Aydinlik.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αναφέρθηκε ότι στην κατοχή του  Α. Σ., βρέθηκαν 9 χάρτες, ραδιόφωνα, κάμερες και άλλο ηλεκτρονικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Κατεχόμενης Κύπρου.

Ο Α.Σ, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, δικάστηκε και στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Τρίκωμου με την κατηγορία της «χρήσης 2 ασυρμάτων χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές».

Ο Α.Σ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30 χιλιάδων λιρών.

Συνελήφθη στις 30 Αυγούστου

Ο Α. Σ. (στο δημοσίευμα έχει μόνο τα αρχικά του ονόματός του) έμενε σε ξενοδοχείο των Κατεχόμενων από όπου έφυγε για το νότιο μέρος του νησιού. Η καθαρίστρια του ξενοδοχείου βρήκε στο δωμάτιό του ένα ασύρματο τηλέφωνο και ενημέρωσε την τουρκοκυπριακή αστυνομία. Συνελήφθη όταν εισήλθε πάλι στα Κατεχόμενα. Στην πρώτη του ανάκριση παραδέχθηκε ότι τράβηξε φωτογραφίες στρατιωτικών περιοχών, όπως σημειώνεται.

aydinlik.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr