«Κρίσιμη καμπή για την αναγνώριση της Κατεχόμενης Κύπρου από τη Ρωσία»


Σεπτέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε ότι ρωσική εταιρεία υπέβαλε αίτηση στη διοίκηση της πολιτικής αεροπορίας για απευθείας πτήσεις προς την Κατεχόμενη από την Τουρκία, Κύπρο.

 Ο Τατάρ κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα για την αναγνώριση της  λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου-ΤΔΒΚ», όπως σημειώνει η τουρκική odatv.

Όπως σημειώνεται, επιταχύνθηκαν οι εργασίες για αεροδρόμιο Ερτζάν, το οποίο θα ανοίξει στις 15 Νοεμβρίου στα Κατεχόμενα. 

Με τη συζήτηση για απευθείας πτήση από τη Ρωσία στην Κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, Ο Τατάρ ανακοίνωσε ότι μια ρωσική εταιρεία υπέβαλε αίτηση στη διοίκηση της πολιτικής αεροπορίας.

Δηλώνοντας ότι γίνονται εργασίες για απευθείας πτήσεις, ο Τατάρ τόνισε ότι η Κατεχόμενη Κύπρος είναι σημαντική από πλευράς τουρισμού.

Μετά την έκκληση για επίσημη αναγνώριση ως «Δημοκρατίας» της Κατεχόμενης από τον τουρκικό στρατό Κύπρο στον ΟΗΕ, ο Τατάρ απευθύνθηκε επίσης στη διεθνή κοινότητα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr