Ρωσία: «Ο Ερντογάν είπε ότι αν ο Πούτιν «σκέφτηκε κάτι, θα το κάνει»


Σεπτέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, περιγράφοντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τα σχέδια της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στα απελευθερωμένα εδάφη, είπε ότι αν ο Ρώσος ηγέτης «σκέφτηκε κάτι, θα το κάνει».

Μιλώντας για τα δημοψηφίσματα που έγιναν, ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι «ανησυχεί» ότι αυτά τα εδάφη θα προσαρτηθούν στη Ρωσία.

 «Αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί ο κ. Πούτιν, τον οποίο γνωρίζω, αν έχει κάτι στο μυαλό του, θα το κάνει και υπάρχει μια τέτοια κατάσταση», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Για τον λόγο αυτό, αποδίδω μεγάλη σημασία στην αυριανή μας (τηλεφωνική) συνάντηση (αναμένεται σήμερα Πέμπτη ). Ελπίζω ότι θα αφήσουμε αυτό το θέμα στο σημείο που έφτασε και θα προχωρήσουμε στη διπλωματία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι ελπίζει σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν την Πέμπτη. Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Τούρκου ομολόγου του.

Δημοψηφίσματα για το ζήτημα της ένταξης στη Ρωσία διεξήχθησαν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ , καθώς και στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του 100% των ψηφοδελτίων στη ΛΔΔ , το 99,23% όσων ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο LPR - 98,42%, στην περιοχή Χέρσον - 87,05%, στην περιοχή Ζαπορόζια - 93,11%.

Ο Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει την απόφαση, η οποία θα ληφθεί από τους κατοίκους των περιοχών Ντονμπάς , Ζαπορόζια και Χέρσον.

Ria Novosti

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr