Το βουλγαρικό Su-25 που συνετρίβη επισκευάστηκε στη Λευκορωσία


Σεπτέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Το βουλγαρικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-25 της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά την προσγείωση στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας συνετρίβη κατά την προσγείωση στην αεροπορική βάση Μπέζμερ στην ανατολική Βουλγαρία.

Η εκπρόσωπος Σίικα Μιλέβα ανέφερε ότι το Su-25 συνετρίβη κατά την προσγείωση κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι ο πιλότος του αεροπλάνου εκτοξεύτηκε από το αεροσκάφος και επέζησε αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σημειώνοντας ότι το αεροπλάνο κάηκε ολοσχερώς, η Mileva τόνισε ότι διερευνώνται τα αίτια της συντριβής.

Και τα 8 αεροσκάφη Su-25  έχουν επισκευαστεί στη Λευκορωσία το 2021

Η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία, που χρησιμοποιεί παλιά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής, αντιμετωπίζει δυσκολίες στη συντήρηση των αεροσκαφών λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Το 2021, υπήρξαν 43 προβλήματα με αεροσκάφη στη βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα, επίσης, με το βουλγαρικό Fokus,  δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του χειριστή, ο οποίος τραυματίστηκε στο χθεσινό ατύχημα στην αεροπορική βάση Μπεζμέρ, όπως ανακοίνωσε η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία, όπου εισήχθη για νοσηλεία ο πιλότος.

Νεότερο δημοσίευμα αναφέρει ότι εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του Su-25, και αυτό ενδέχεται να δώσει τις απαντήσεις της συντριβής του βουλγαρικού αεροσκάφους.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr