«Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα καταδικάσουν την Τουρκία», τούρκικο δημοσίευμα


Σεπτέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

 

Άγκυρα.

 

Καθώς η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας κλιμακώθηκε ραγδαία με εκατέρωθεν δηλώσεις, έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προβεί σε ένα βήμα για να στηρίξει την Ελλάδα.

Αναφέρεται ότι 9 χώρες της Νότιας Ευρώπης ετοιμάζονται να κάνουν δήλωση στήριξης στην Αθήνα στην ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Με βάση τις πηγές της γαλλικής Προεδρίας, οι χώρες της Νότιας Ευρώπης που θα συναντηθούν αύριο στην Ισπανία θα δηλώσουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί και η αυξανόμενη ένταση στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Τσάρλς Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σύμφωνα με πηγές, οι συμμετέχουσες χώρες Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κυπριακή Δημοκρατία,  Μάλτα, Σλοβενία, Κροατία και Ελλάδα θα προβούν σε κοινή δήλωση καταδίκης της Τουρκίας.

Sozcu.com. tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr