Ο Ζελένσκι στους Ρώσους εφέδρους: Λιποτακτήστε ή παραδοθείτε στον ουκρανικό στρατό για να γλυτώσετε!


Σεπτέμβριος 24, 2022. Ελλάδα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τους Ρώσους στρατιώτες που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης της Ρωσίας να …σαμποτάρουν τον ρωσικό στρατό!

Στην τηλεοπτική του ομιλία, ο Ζελένσκι απηύθυνε στους Ρώσους εφέδρους που θα συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία:

 «Προσπαθήστε να αποφύγετε να σας επιστρατεύσουν. Αλλά αν στρατολογηθείτε στον ρωσικό στρατό, σαμποτάρετε κάθε τους δραστηριότητα, αποτρέψτε τις ρωσικές επιχειρήσεις, δώστε μας σημαντικές πληροφορίες για τους εισβολείς», είπε.

 Καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να πραγματοποιήσουν ενέργειες δολιοφθοράς που θα βλάψουν τον στρατό εκ των έσω, ο Ουκρανός ηγέτης είπε: «Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, αφήστε το πόστο και φύγετε».

«Διαμαρτυρηθείτε. παλέψτε. Δραπετεύστε. Ή παραδοθείτε στην ουκρανική αιχμαλωσία. Αυτές είναι οι επιλογές για να επιβιώσετε», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης από τους Ουκρανούς που ζουν στις περιοχές υπό ρωσική κατοχή στην Ουκρανία να αντισταθούν στη Ρωσία και να τους μεταφέρουν πληροφορίες.

Ενώ η δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική κινητοποίηση στη χώρα προκάλεσε πανικό στη Ρωσία, πολλοί Ρώσοι άρχισαν να φεύγουν στο εξωτερικό, ανησυχώντας μήπως κληθούν για στρατιωτική θητεία. Οι τιμές των εισιτηρίων σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Στο μεταξύ, τα δημοψηφίσματα που ξεκίνησαν χθες συνεχίζονται στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, στις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr