Βοσνία: Ο Ντόντικ βλέπει τον Ερντογάν ως μεγάλο ηγέτη και πολιτικό…


Σεπτέμβριος 6, 2022. Ελλάδα.

Σαράγεβο.

Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Μίλοραντ Ντόντικ, μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μίλησε μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις μεταξύ Βοσνίας- Ερζεγοβίνης (Β-Ε) και Τουρκίας και είπε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που τα μέλη της Προεδρίας δεν έχουν τσακωθεί…

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ντόντικ χαιρέτισε μια σειρά συμφωνιών που θα εφαρμοστούν μεταξύ των δύο χωρών.

Επισκέψεις των Βόσνιων στην Τουρκία μόνο τις ταυτότητες

«Αυτή είναι μια από αυτές τις σημαντικές επισκέψεις που σηματοδοτούν το χρόνο και δίνουν ώθηση για να λυθεί το πρόβλημα. Θέλω να επισημάνω τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Ερντογάν. Πάντα σημειώνουμε πρόοδο, το σημαντικό είναι γύρω από τις ταυτότητες και το υποστηρίζουμε αφού θα μπορούμε να πηγαίνουμε στην Τουρκία μόνο με τις ταυτότητες. Επίσης, θα σχηματιστεί μια κοινή ομάδα μεταξύ των χωρών για την αντιμετώπιση της ενέργειας», είπε ο Ντόντικ.

Τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος επέδειξε πραγματισμό.

«Γνωρίζουμε για τα συναισθήματα που έχουν ο Ερντογάν και η Τουρκία, αλλά ο πραγματισμός που επιδείχθηκε εδώ ήταν απαραίτητος για να λυθούν τα πράγματα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ερντογάν επειδή επηρέασε προσωπικά τη Β-Ε να παράσχει την ποσότητα λιπασμάτων ώστε η γεωργική παραγωγή να είναι σταθερή και να μην απειληθεί», είπε ο Ντόντικ.

Εξήγησε ότι βλέπει τον Ερντογάν ως μεγάλο ηγέτη και πολιτικό.

«Τον βλέπω ως έναν μεγάλο ηγέτη και πολιτικό. Η στάση του απέναντί ​​μας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι στάση συγκίνησης και συμπάθειας. Όλοι πρέπει να βρούμε τις δικές μας λύσεις χωρίς να επιβάλλουμε τον εαυτό μας στο εξωτερικό. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι παράδειγμα για πολλούς άλλους, ειδικά εκείνους από τη Δύση που έρχονται θυμωμένοι και μας λένε πώς να οργανώσουμε την κοινωνία μας και αφήνουν ένα χάος. Αυτός ο πραγματισμός του Ερντογάν βοηθά», τονίζει το μέλος της Προεδρίας της Β-Ε.

Τέλος, ο Ντόντικ είπε ότι υπάρχουν λίγοι ηγέτες στην Ευρώπη σήμερα που έχουν την ικανότητα του Ερντογάν.

«Από αυτή την άποψη, έχουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που βρίσκεται σε αδιέξοδο και λέει ότι αυτό το πρόγραμμα δεν προδικάζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν υπάρχει συμφωνία για αυτό. Ο Ερντογάν το γνωρίζει και το κατανοεί αυτό. Υπάρχουν λίγοι ηγέτες στην περιοχή σήμερα. Η Ευρώπη χάνει και δεν υπάρχουν σχεδόν αναγνωρίσιμοι ηγέτες για τις επερχόμενες κρίσεις και πρέπει όλοι να ανησυχούμε γι' αυτό», είπε ο Ντόντικ.

Εν κατακλείδι, ο Ντόντικ διευκρίνισε ότι οι συναντήσεις με τον Ερντογάν είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που τα μέλη της Προεδρίας δεν διαφωνούν.

klix.ba

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr