Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Βουλγαρία: «Απαράδεκτο το μίσος των κερκίδων» - Γιούχαραν τον εθνικό ύμνο της στα Σκόπια


Σεπτέμβριος 27, 2022. Ελλάδα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας καταδίκασε το γιουχάισμα  του εθνικού ύμνου της Βουλγαρίας στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας στα Σκόπια.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η ρητορική μίσους κατά της Βουλγαρίας και των Βουλγάρων από τις κερκίδες του εθνικού σταδίου των Σκοπίων αποτελεί κατηγορηματική άρνηση των βασικών αξιών των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών και έρχεται σε σαφή αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αρχές και κανόνες συμπεριφοράς.

«Λάβαμε την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο καταδικάζει τη ρητορική μίσους κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα. Ταυτόχρονα, καλούμε σε αποφασιστικά και μη αναστρέψιμα βήματα των επίσημων αρχών των Σκοπίων για την εξάλειψη της αντιβουλγαρικής επιθετικότητας στον δημόσιο χώρο της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζουν σχετικά ότι με τη συμφωνία του 2017 και τα διμερή πρωτόκολλα που υπογράφηκαν το 2019 και το 2022, και οι δύο χώρες δεσμεύονται κατηγορηματικά να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα κατά της ρητορικής μίσους.

«Η διατήρηση της προόδου που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες στον πολιτικό διάλογο απαιτεί τέτοια γεγονότα να αποτελέσουν για πάντα παρελθόν». Μόνο σε αυτό το πνεύμα οι δύο χώρες θα μπορέσουν να ανοίξουν μια νέα σελίδα στις σχέσεις, βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την καλή γειτονία», προστίθεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr