Πρόεδρος Ουκρανίας: Το 30% των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής έχει καταστραφεί


Οκτώβριος 18, 2022. Ελλάδα.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί από τις 10 Οκτωβρίου έως σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του 30% των ουκρανικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ένα άλλο είδος ρωσικών τρομοκρατικών επιθέσεων: στοχεύονται σταθμοί ενέργειας και υποδομές ζωτικής σημασίας. Από τις 10 Οκτωβρίου, το 30% των ουκρανικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής έχουν καταστραφεί, γεγονός που προκάλεσε μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις με το καθεστώς Πούτιν», ανακοίνωσε ο αρχηγός του κράτους.

Το Γραφείο του Προέδρου σημείωσε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπές ρεύματος και νερού σε ολόκληρη τη χώρα.



Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το πρωί της 18ης Οκτωβρίου καταγράφηκαν 3 επιθέσεις στο Κίεβο. Χτυπήθηκε εγκατάσταση παροχής ενέργειας.  Σύμφωνα με την SBU, χτυπήθηκε εργοστάσιο CHP σε έναν από τους χώρους ύπνου του Κιέβου.

Επιπλέον, το πρωί της 18ης Οκτωβρίου, οι κατακτητές επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής στο Ντνίπρο και το Ζιτομίρ, γράφει το ουκρανικό δημοσίευμα.

censor.net

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr