Η Σαουδική Αραβία θέλει να ενταχθεί στην ομάδα BRICS


Οκτώβριος 18, 2022. Ελλάδα.

Πρετόρια.

Η Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθεί στην ομάδα BRICS ( ονομασία που προέρχεται από τα αρχικά των χωρών: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής  Κυρίλ Ραμαφόζα (Cyril Ramaphosa), ο οποίος μόλις επέστρεψε από μια κρατική επίσκεψη στο βασίλειο.

«Ο Πρίγκιπας διάδοχος (Πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ ) εξέφρασε την επιθυμία της Σαουδικής Αραβίας να είναι μέρος των BRICS», ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ABC, σύμφωνα με τον πρόεδρο την Τρίτη, «Δεν είναι η μόνη χώρα. [που ζητά συμμετοχή στους BRICS]».

Ο Ramaphosa υπενθύμισε ότι η Νότια Αφρική θα ασκήσει την προεδρία των BRICS το 2023. «Είπαμε ότι οι BRICS [θα έχουν] σύνοδο κορυφής το επόμενο έτος υπό την προεδρία της Νότιας Αφρικής και το θέμα (επέκταση της ομάδας BRICS) πρόκειται να εξεταστεί», σημείωσε, «ορισμένες χώρες κάνουν προσεγγίσεις στα μέλη των BRICS και τους έχουμε δώσει την ίδια απάντηση, ότι θα συζητηθεί από τους εταίρους των BRICS και στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση», διευκρίνισε ο πρόεδρος.

Η κρατική επίσκεψη του Ραμαφόζα στη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Ως αποτέλεσμα, οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν πακέτο συμφωνιών και μνημονίων για κοινά έργα συνολικής αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Νότια Αφρική εντάχθηκε στους BRICS τον Φεβρουάριο του 2011.

Tass.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr