Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Μισθοφόροι από 30 χώρες πολεμούν στην πρώτη γραμμή στη Ζαπορίζια


Οκτώβριος 9, 2022. Ελλάδα.

Συμφερόπολη- Κριμαία

Οι ουκρανικές αρχές έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό μισθοφόρων στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Ζαπορόζια, δήλωσε στο RIA Novosti ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία», μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης.

«Το καθεστώς του Κιέβου έχει συγκεντρώσει έναν αδιανόητο αριθμό μισθοφόρων στη γραμμή επαφής. Είναι γνωστοί εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μισθοφόροι και μετανάστες από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας σύρονται στην πρώτη γραμμή για να προκαλέσουν τρόμο στον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος συνδέει το μέλλον του μόνο με τη Ρωσία, όπως σημειώνει το Ria Novosti.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε περίπου το 75 τοις εκατό της περιοχής της Ζαπορόζια. Υπό τον έλεγχο του Κιέβου παραμένει το περιφερειακό κέντρο - η πόλη Ζαπορόζια.

Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου διεξήχθη δημοψήφισμα στην περιοχή, στο οποίο το 93,11 τοις εκατό όσων ψήφισαν ήταν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. 

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι αρχηγοί των περιοχών Ζαπορόζια και Χέρσον, των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ υπέγραψαν συμφωνίες για την ένταξη νέων εδαφών στη χώρα. Η Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επικύρωσαν αυτά τα έγγραφα και στις 5 Οκτωβρίου τέθηκε σε ισχύ το ενημερωμένο Σύνταγμα της Ρωσίας, σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr