Ρωσία: Η FSB εντόπισε ποιοι χτύπησαν τη γέφυρα της Κριμαίας


Οκτώβριος 9, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντερ Μπαστρίκιν ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας προετοιμάστηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Εκεί κατέληξε η έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας - FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Συμμετείχαν και πολιτικοί αντίπαλοι του Ρώσου προέδρου

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολίτες της Ρωσίας, καθώς και άλλων κρατών, βοήθησαν τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στην προετοιμασία της επίθεσης. 

Σε απάντηση, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση στη γέφυρα στράφηκε εναντίον της κρίσιμης πολιτικής υποδομής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Μπαστρίκιν, εξέφρασε την άποψή του για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη γέφυρα της Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε ότι η κυκλοφορία στο τμήμα αυτοκινήτων της γέφυρας παραμένει ανοιχτή μόνο για αυτοκίνητα -  φορτηγά και λεωφορεία που μεταφέρονται με πορθμεία «μέχρι νεωτέρας».

Moskovskiy komsomolets

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr