Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας αντιδρά στη μετατροπή «οθωμανικού» κτιρίου σε Σχολή Μουσικής στην Ελλάδα


Οκτώβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Αντιδρώντας στις σκανδαλώδεις ενέργειες της Αθήνας κατά των «οθωμανικών» έργων, ο εκπρόσωπος Τύπου του AK Parti  Ομέρ Τσελίκ δήλωσε: «Καταδικάζουμε την ασέβεια των ελληνικών αρχών προς τα πνευματικά κέντρα, τα τζαμιά και τα νεκροταφεία.

Είναι απαράδεκτο για τις ελληνικές αρχές να μετατρέψουν το οθωμανικό συγκρότημα Murat Reis, το οποίο βρίσκεται στο νησί της Ρόδου και περιέχει τζαμί, στοά δερβίσηδων και νεκροταφείο, σε μουσική σχολή».

Η Ελλάδα πρόσθεσε συνεχίζει τις σκανδαλώδεις ενέργειές της κατά των «οθωμανικών» μνημείων.

Το Murat Reis Kulliye, το οποίο ήταν το πνευματικό κέντρο για τους μουσουλμάνους Τούρκους που ζούσαν στη Ρόδο στην Ελλάδα, καταστράφηκε και το ιστορικό συγκρότημα με τζαμί, δερβίσικη στοά και νεκροταφείο μετατράπηκε σε μουσική σχολή. 

Όπως γράφει η τουρκική Yeni Şafak: «Πολλά ιστορικά αντικείμενα από την οθωμανική περίοδο στο νησί της Ρόδου στην Ελλάδα, αγοράζονται και πωλούνται  και με διάφορους τρόπους αποχαρακτηρίζονται από μουσουλμανικά τουρκικά ιδρύματα, μέσω αναστηλώσεων ή χρησιμοπούνται για διαφορετικούς σκοπούς.Το τελευταίο παράδειγμα αυτού ήταν το συγκρότημα Murat Reis.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr