Πως αντέδρασε Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη στο Ριάντ


Οκτώβριος 26, 2022. Ελλάδα.

 Στη σημερινή συνεδρίαση στη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το 6ο Συνέδριο Μελλοντικής Επενδυτικής Πρωτοβουλίας, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι αντέδρασε στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από το θέμα (του συνεδρίου) και έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία για διμερή ζητήματα, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται, περισσότεροι από 6.000 διεθνείς εκπρόσωποι παρακολούθησαν το 6ο Συνέδριο Future Investment Initiative που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Μιλώντας στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με θέμα «Επενδύοντας στην Ανθρωπότητα», ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε το θέμα και έκανε δηλώσεις με στόχο την Τουρκία και τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Έλληνας υπουργός Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε τον λόγο ενώ οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους για επενδύσεις και συνεργασία, ξεπέρασε το θέμα και δήλωσε ότι εάν ο Ερντογάν επέμενε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας, η Ελλάδα θα αμυνόταν.

 

Αντίδραση του Τούρκου υπουργού

 

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι αντέδρασε λέγοντας ότι ο Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία και τον Πρόεδρο Ερντογάν για διμερή ζητήματα, σε αντίθεση με το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως είπε, η εισαγωγή διμερών θεμάτων σε αυτή την πλατφόρμα είναι ασέβεια προς τον οικοδεσπότη και στη συνέχεια προς όλους τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Ο Νουρεντίν Νεμπάτι κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά τα συμπλέγματα.

 DHA

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr