Στη Λευκορωσία υποδέχθηκαν τους Ρώσους στρατιώτες προσφέροντας ψωμί και αλάτι


Οκτώβριος 16, 2022. Ελλάδα.

Οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες από τη νέα κοινή στρατιωτική ομάδα Μόσχας και Μινσκ έφτασαν στη Λευκορωσία, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

«Οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες που θα συμμετάσχουν στην περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων έφτασαν στη Λευκορωσία», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί.

Το υπουργείο δημοσίευσε εικόνες τρένων και στρατιωτικών φορτηγών, καθώς και Ρώσων στρατιωτών που υποδέχονται με ψωμί και αλάτι γυναίκες με παραδοσιακή ενδυμασία.


Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ουκρανία προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις και ταραχές στη Λευκορωσία και ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής ομάδας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα θέλει να εμπλέξει τη Λευκορωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας, η οποία έχει συμμαχικές σχέσεις με τη Ρωσία, έδωσε στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της ως μέρος της επίθεσης κατά της Ουκρανίας, αλλά μέχρι στιγμής ο Λευκορωσικός στρατός δεν συμμετέχει σε μάχες στο ουκρανικό έδαφος.

Ρωσικά ΜΜΕ

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr