Ο πληθυσμός της Αιγύπτου έφτασε τα 104 εκατομμύρια στα τέλη Σεπτεμβρίου

Οκτώβριος 16, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Ο Πρωθυπουργός Μουσταφά  Μαντμπουλί συναντήθηκε με τον Δρ. Χαλέντ Αμπντέλ Γκαφάρ, Υπουργό Υγείας και Πληθυσμού, για να επανεξετάσει το σχέδιο του υπουργείου να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της αιγυπτιακής οικογένειας.

Κατά τη συνάντηση, ο Δρ Αμπντέλ Γκαφάρ παρουσίασε μια σειρά από δείκτες που σχετίζονται με τον πληθυσμιακό φάκελο σε εθνικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι ο συνολικός πληθυσμός στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 ανερχόταν σε περίπου 104 εκατομμύρια, με ποσοστό γονιμότητας 2,85% και ποσοστό πληθυσμιακής αύξησης 1,6%.



Ασχολήθηκε επίσης με μια σειρά από δημογραφικά χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο μέσος αριθμός των παιδιών μειώνεται στην περίπτωση της εργαζόμενης μητέρας κατά 25%, ενώ συγχρόνως υπάρχει αύξηση του μορφωτικού επιπέδου κατά 30%, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό χρήσης των μεθόδων προγραμματισμού της οικογένειας αυξήθηκε στο 66,4% το 2021 σε σύγκριση με 58,5% το 2014.

Οι οικογενειακός προγραμματισμός είναι ένα κρατικό σχέδιο για τον έλεγχο των γεννήσεων στον πληθυσμό λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησής του.

masrawy.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr