Σερβία: «Πως ταπεινώθηκε το ψεύτικο κράτος- Όταν ο πρωθυπουργός στα Σκόπια έδιωξε την ΥΠΕΞ Κοσόβου από το γραφείο του»


Οκτώβριος 24, 2022. Ελλάδα.

  «Τα ΜΜΕ της Πρίστινα γράφουν ότι η αυτοαποκαλούμενη υπουργός «Εξωτερικών» του πλαστού κράτους του Κοσσυφοπεδίου, Ντόνικα Γκερβάλα, προκάλεσε διπλωματικό σκάνδαλο στη Βόρεια Μακεδονία, σε μια από τις προηγούμενες συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ» γράφει σήμερα η σερβική Novosti.

H Γκερβάλα φέρεται να ζήτησε από τη Βόρεια Μακεδονία να εγκαταλείψει τα «Ανοικτά Βαλκάνια» ή, όπως είπε η Γκερβάλα, «θα πρέπει να τα πολεμήσει».


Αντιμέτωπος με αυτή την ασυνήθιστη κατάσταση, ο Ζάεφ ζήτησε από τον Γκερβάλα να φύγει από το γραφείο του.

«Συγγνώμη, κυρία, αλλά αυτές οι φωνές είναι απαράδεκτες στο γραφείο μου. Από ευγένεια, δεν μπορώ να σε βγάλω προσωπικά, αλλιώς, δεν μπορείς να μιλάς αυτή τη γλώσσα και να φέρεσαι έτσι», απάντησε ο Ζάεφ.

Ειδήσεις για το γεγονός αυτό μετέδωσε αρχικά η πύλη Albanian Post, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε πότε ακριβώς συνέβη.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι (α) και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς  αναπολούν τα φοιτητικά τους χρόνια 


Στις αρχές Ιανουαρίου 2022, ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι εξελέγη στη θέση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζόραν Ζάεφ σε αυτή τη θέση, οπότε προφανώς η αποβολή της  Γκερβάλα από το υπουργικό γραφείο του πρωθυπουργού ττων Σκοπίων έγινε στα τέλη του περασμένου έτους, όπως σημειώνεται.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr