Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Νότα διαμαρτυρίας Αζερμπαϊτζάν στη Ρωσία


Οκτώβριος  24, 2022. Ελλάδα.

Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στη Μόσχα παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας λόγω των απόψεων που έγιναν από Ρώσους πολιτικούς επιστήμονες και ειδικούς αρμενικής

καταγωγής κατά του Αζερμπαϊτζάν στο πρόγραμμα που ονομάζεται «Το Μεγάλο Παιχνίδι» και μεταδόθηκε από το Κανάλι 1 στις 20-21 Οκτωβρίου όπου φέρεται να αμφισβητήθηκε η εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν.

Στο σημείωμα σημειώθηκε ότι οι καλεσμένοι του προγράμματος προκάλεσαν τις εκδικητικές δυνάμεις στην Αρμενία να αναζωπυρώσουν τις συγκρούσεις και να σπείρουν τους σπόρους της εχθρότητας μεταξύ των δύο εθνών υποστηρίζοντας την αυτονομία του στην περιοχή του Καραμπάχ.

Στο σημείωμα, το οποίο ανέφερε ότι αυτό που συνέβη στο πρόγραμμα ήταν αντίθετο με τη συμφωνία για δραστηριότητες συμμαχίας που υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν στις 22 Φεβρουαρίου 2022, ζητήθηκε από τη Ρωσία να λάβει επείγοντα μέτρα για να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες των μελών του Τύπου και να μην επαναληφθούν αυτές οι θέσεις από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας στο μέλλον.

Haber Global

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr