Η Βουλγαρία διευκρίνισε γιατί δεν παραδίδει όπλα στην Ουκρανία


Οκτώβριος 17, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Η Βουλγαρία δεν προμηθεύει όπλα στη χώρα μας από φόβο μήπως αποδυναμώσει τις δικές της αμυντικές δυνατότητες.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Ντιμίταρ Στογιάνοφ, όπως αναφέρει η ουκρανική «Europeyska Pravda» επικαλούμενη το βουλγαρικό Novinite.

«Η Βουλγαρία δεν έχει πολλά πλεονάζοντα όπλα, για να μην πω ότι δεν έχουμε πολλά λειτουργικά όπλα. Αν υπήρχαν, ο στρατός δεν θα είχε τέτοιες δυσκολίες. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τη συντήρηση του εξοπλισμού και σε μεγάλο ποσοστό είναι ελαττωματικό. Δεν βλέπω τι μπορούμε να δώσουμε από τον επισκευασμένο εξοπλισμό που διαθέτουμε. Αυτό θα χειροτερέψει τις δυνατότητές μας» είπε ο υπουργός Άμυνας.

«Εάν παραδώσουμε όπλα, πώς θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για την εθνική ασφάλεια;», σημείωσε.

Ο Στογιάνοφ ανέφερε ότι έρχονται σήματα από την Ουκρανία που ζητούν βοήθεια με όπλα.

«Έχουν μια συγκεκριμένη λίστα επιθυμιών για το τι πρέπει να προσφέρουν οι χώρες. Αλλά λέω για άλλη μια φορά - η Βουλγαρία δεν έχει αρκετά πλεονάζοντα όπλα για να τα προσφέρει. Απλώς θα χάσουμε τις δυνατότητές μας», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Άμυνας.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη δήλωση των προέδρων εννέα χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που καταδικάζει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία και υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

eurointegration.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr