Εναλλάχθηκε το σερβικό τμήμα της ειρηνευτικής αποστολής στην Κύπρο

Τακτική αντικατάσταση του σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ -Φωτογραφία του Σερβικού Στρατού

Οκτώβριος 17, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.  

Μέλη του τμήματος στρατιωτικής αστυνομίας του Σερβικού Στρατού, που συμμετείχαν στην ειρηνευτική επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο τους προηγούμενους έξι μήνες, επέστρεψαν στη χώρα μετά από επιτυχή συμμετοχή στην αποστολή, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας.

Αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της δέσμευσης εκτέλεσαν επαγγελματικά και έμπειρα όλα τα καθήκοντα σύμφωνα με την εντολή της αποστολής και έτσι εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο τις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη Σερβία στο διεθνές περιβάλλον.

«Το καθήκον παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα σε νέο σώμα του Σερβικού Στρατού, το οποίο στάλθηκε στη ζώνη επιχείρησης στις αρχές αυτού του μήνα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το τμήμα στρατιωτικής αστυνομίας στην ειρηνευτική επιχείρηση είναι μέρος του βρετανικού αποσπάσματος και εκτελεί ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων, όπως η εφαρμογή μέτρων για την προστασία των εμπλεκόμενων δυνάμεων, οι ερευνητικές ενέργειες κατόπιν εντολής του ΟΗΕ, οι περιπολίες ασφαλείας και η συνοδεία σημαντικών προσώπων.

Εκτός από τη στρατιωτική αστυνομία, ο Σερβικός Στρατός στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ διατελεί επίσης σε επιτελικές θέσεις στη διοίκηση της αποστολής στη Λευκωσία.

Μέχρι το 2018 συμμετείχε στην αποστολή αυτή με μονάδα βαθμίδας διμοιρίας πεζικού.

novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr