Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης υπογράφει δύο στρατιωτικές συμφωνίες με την Τουρκία


Οκτώβριος 25, 2022. Ελλάδα.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης  Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Άμυνας, υπέγραψε δύο συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας  Χουλουσί Ακάρ.

Η κυβέρνηση του Ντμπέιμπα είπε ότι η πρώτη συμφωνία είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δυνατοτήτων στρατιωτικής αεροπορίας στη Λιβύη, με τη βοήθεια της τουρκικής τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό.

 Πρόσθεσε ότι η δεύτερη συμφωνία περιελάμβανε πρωτόκολλα εφαρμογής για τη συμφωνία ασφαλείας που υπεγράφη από το Προεδρικό Συμβούλιο της πρώην Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) το 2019.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ντμπέιμπα συναντήθηκε με τον Χουλουσί Ακάρ μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης Άμυνας και Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (SAHA EXPO), η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για διμερή και περιφερειακά θέματα άμυνας και ασφάλειας, πρωτίστως συνεργασίας στρατιωτικής εκπαίδευσης και αμυντικής βιομηχανίας.

🇱🇾 & 🇹🇷 further strengthen their alliance. Libyan Prime Minister Abdulhamid Dabaiba will sign an agreement for the purchase of AKINCI armed drones in Istanbul. #Libya will be the first #African country to have an #AKINCI armed UAV.
0:26
16,2 χιλ. προβολές
Εικόνα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντμπέιμπα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά μη επανδρωμένων επιθετικών αεροσκαφών Akinci.

Κατά τη συνάντηση, ο Ακάρ δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας Λιβύης που θα έχει διασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα και την πολιτική της ενότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός  Γιασάρ Γκουλέρ και ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Ατίλα Γκουλάν.



Aydinlik, Libyan Update, Twitter,

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr