Ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παρουσιάσει στον Μπάιντεν στοιχεία και φωτογραφίες των ιρανικών UAV στην Ουκρανία

 Ιρανικό drone με ρωσική σφραγίδα, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα


Οκτώβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να παρουσιάσει στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στοιχεία ότι ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται εναντίον Ουκρανών αμάχων στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Χέρτζογκ έφτασε στην Ουάσιγκτον το πρωί της Τρίτης, ενόψει της συνάντησης με τον Μπάιντεν. 

Σύμφωνα με το γραφείο του Χέρτζογκ, μέσω οπτικής ανάλυσης, ο ισραηλινός στρατός «διαπίστωσε ότι υπάρχουν θραύσματα UAV [μη επανδρωμένο αεροσκάφος] στην Ουκρανία που είναι πανομοιότυπα με αυτά που αναπτύχθηκαν στο Ιράν».

«Ο Πρόεδρος Χέρτζογκ θα παρουσιάσει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ εικόνες των εκρηκτικών UAV Shahed-136 που προετοιμάζονται για εκτόξευση σε στρατιωτική άσκηση στο Ιράν τον Δεκέμβριο του 2021. Μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον ίδιο τύπο drone που καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία», ανέφερε το γραφείο του Χέρτζογκ.

«Παρά τις ιρανικές αρνήσεις και τις προσπάθειες να συγκαλυφθεί η ιρανική προέλευσή τους προσθέτοντας ρωσικές σφραγίδες, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι οι σταθεροποιητές των drone είναι πανομοιότυποι στη δομή, τις διαστάσεις και τον αριθμό τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η μηχανή ιρανικού drone που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία- The Jerusalem Post

«Για άλλη μια φορά, το Ιράν έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να το εμπιστευτεί κανείς και όπου υπάρχουν φόνοι, καταστροφές και μίσος - είναι εκεί», είπε ο πρόεδρος Χέρτζογκ.

 «Τα ιρανικά όπλα διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην αποσταθεροποίηση του κόσμου μας και η διεθνής κοινότητα πρέπει να πάρει τα μαθήματά της, τώρα και στο μέλλον».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κόσμος πρέπει να μιλήσει με το Ιράν στην ίδια γλώσσα: «μια σκληρή, ενωμένη και ασυμβίβαστη γλώσσα. Όπως ανακαλύπτουμε επανειλημμένα, για κάθε δισταγμό για το Ιράν - υπάρχει ένα τίμημα. Τους τελευταίους μήνες, το ιρανικό καθεστώς έδειξε στον κόσμο τα αληθινά του χρώματα, τα οποία το Ισραήλ γνώριζε εδώ και χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι το ιρανικό καθεστώς χρησιμοποιεί βία εναντίον των πολιτών του και καταστέλλει βάναυσα τις διαδηλώσεις για το χιτζάμπ με κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Χέρτζογκ ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του συναντώντας τον Ανώτερο Σύμβουλο των ΗΠΑ για την Ενεργειακή Ασφάλεια Άμος Χόχσταϊν, μεσολαβητή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τις συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων. 

The Jerusalem Post

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr