Επαφές Ρωσίας - Τουρκίας, στο υψηλότερο επίπεδο για τον κόμβο φυσικού αερίου


Οκτώβριος 25, 2022. Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι επαφές Ρωσίας και Τουρκίας για το φυσικό αέριο διατηρούνται ενεργά στο υψηλότερο επίπεδο, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Aydinlik.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι εργάζονται σε λεπτομέρειες για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία και είπε ότι το πιο σημαντικό θέμα στο έργο σχετίζεται με την παροχή φυσικού αερίου.

Σημειώνοντας ότι οι επαφές με την τουρκική πλευρά συνεχίζονται, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε:

 «Τα θέματα που σχετίζονται τόσο με το κέντρο διανομής φυσικού αερίου όσο και με την προμήθεια φυσικού αερίου, οι επαφές μας σε υψηλό επίπεδο και σε εργασιακό επίπεδο βρίσκονται στο προσκήνιο».

Πρόσθεσε ότι κατά την τελευταία συνάντηση των αρχηγών των δύο κρατών στην Αστάνα, έγινε κατανοητό ότι και οι δύο χώρες έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν ένα κέντρο φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατέληξε λέγοντας ότι οι πωλήσεις φυσικού αερίου είναι πολύ σημαντικές σε αυτό το σημείο και ότι οι βασικές γραμμές για το κέντρο διανομής στην Τουρκία θα ξεκαθαρίσει μόλις ξεκαθαρίσει αυτό το κομμάτι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr