Σκόπια: Έκλεψαν απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας


Οκτώβριος 4, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Έπειτα από τις αποκαλύψεις του βουλευτή Ντράγκαν Κοβάτσκι ότι έχουν κλαπεί απόρρητα έγγραφα και υπολογιστές στους οποίους βρίσκονταν αποθηκευμένα απόρρητες πληροφορίες, το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, αντέδρασε άμεσα.

Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Άμυνας, διενεργεί  έρευνα  σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της κλοπής των εγγράφων τα οποία φιλοξενούνται προσωρινά σε εγκαταστάσεις δημόσιας επιχείρησης.

«Το Υπουργείο Άμυνας, όπως και πριν, εκτελεί τα καθήκοντά του επαγγελματικά και υπεύθυνα και με διαφάνεια αναφέρει όλες τις εξελίξεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Άμυνας ενημερώνει ότι δεν πρόκειται για έγγραφα που μπορούν να βλάψουν ζωτικά συμφέροντα του κράτους, διότι, τονίζεται στην αντίδραση, δεν υπάρχουν τέτοια έγγραφα στους υπολογιστές των περιφερειακών τμημάτων άμυνας.

Σχετικά με τις κατηγορίες του πολιτικού κόμματος που εκπροσωπεί του πρώην στελέχους του Στρατού Ξηράς και νυν βουλευτής, Κοβάτσκι, σας ενημερώνουμε ότι θα φέρουν ποινικές ευθύνες τόσο για τους δράστες όσο και για τον οργανωτή και υποκινητή του εγκλήματος. 

Για τον βαθμό διαβάθμισης των εγγράφων κανείς δεν μπορεί να μιλήσει πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, διευκρινίζεται στην αντίδραση του υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας καλεί τον βουλευτή Κοβάτσκι να απόσχει, όπως αναφέρεται στην αντίδραση,  «από τη διάδοση παραπληροφόρησης και να διαβάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι δεν είναι στο πλευρό του».

mia.mk, sitel.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr