Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Σκόπια: Απορρίφθηκε αίτηση για ίδρυση νέου βουλγαρικού συλλόγου


Οκτώβριος 31, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Το συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ελέγχει τη χρήση ονομάτων ιστορικών προσώπων κατά την ονοματοδοσία ενώσεων πολιτών και ιδρυμάτων, στη σημερινή του συνεδρίαση δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη χρήση του ονόματος «Τσάρος Φερδινάνδος» για τη Βουλγαρική Πολιτιστική Λέσχη στο Μπογντάντσι , σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Μετά τον «Ιβάν Μιχαήλοφ» στη Μπίτολα και τον «Τσάρο Μπόρις τον Γ΄» στην Οχρίδα, ο βουλγαρικός πολιτιστικός σύλλογος στο Μπογντάντσι επρόκειτο να φέρει το όνομα «Τσάρος Φερδινάνδος» του Βούλγαρου πρίγκιπα και τσάρου της Βουλγαρίας από το 1887 έως το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. το 1918.

Ο Φερδινάνδος είναι ηγεμόνας, κατά τη διάρκεια των χρόνων του διαιρέθηκε η Μακεδονία, και ηγήθηκε της χώρας στους Βαλκανικούς πολέμους.

Το συμβουλευτικό όργανο συστάθηκε αυτόν τον μήνα για να εξετάσει τα αμφιλεγόμενα ονόματα των ΜΚΟ και των συλλόγων. Η σημερινή απόφαση είναι η πρώτη που ελήφθη στο Συμβούλιο.

dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr