Ρωσία: Συνελήφθησαν σαμποτέρ που ετοίμαζαν την ανατίναξη του αγωγού της ‘τουρκικής ροής’


Οκτώβριος 13, 2022. Ελλάδα.


Οι σαμποτέρ που προσπάθησαν να ανατινάξουν  τον αγωγό φυσικού αερίου  της «τουρκικής ροής» σε ρωσικό έδαφος συνελήφθησαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ:

«Ορισμένες δυνάμεις, την πιθανή προέλευση των οποίων υπαινίχθηκε ο Πούτιν, έχουν ήδη προσπαθήσει να επιτεθούν στον αγωγό «Τουρκική Ροή». Οι σαμποτέρ έχουν συλληφθεί, είναι αρκετοί. Ήθελαν να τον ανατινάξουν στο έδαφός μας, στην ξηρά», είπε ο Πεσκόφ.

Ο αγωγός εκτείνεται από την περιοχή Anapa στην περιοχή Krasnodar της Ρωσίας κατά μήκος του πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας μέχρι την Τουρκία.

Ούτε η Ρωσία ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν στο πλαίσιο της G-20, δήλωσε επίσης ο Πεσκόφ:

«Οι σχέσεις της Ρωσίας με ορισμένες χώρες έχουν επιδεινωθεί, αλλά ο κόσμος είναι μεγαλύτερος και ο αμοιβαία επωφελής διάλογος θα συνεχιστεί».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε επίσης τα λόγια του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει την υποδομή φυσικού αερίου της και να κατηγορήσει την Ουκρανία γι' αυτό: «Δεν έχουμε τη συνήθεια να πυροβολούμε τον εαυτό μας στα πόδια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζελένσκι είπε προηγουμένως στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι η Ρωσία σχεδίαζε να χτυπήσει τη δική της υποδομή μεταφοράς φυσικού αερίου για να κατηγορήσει την Ουκρανία και στη συνέχεια να χτυπήσει το GTS της Ουκρανίας, διακόπτοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αυτού.

«Ανατίναξαν το Nord Stream 1. Και την επόμενη φορά θα ανατινάξουν κάτι στη χώρα τους. Και θα μας κατηγορήσουν που χτυπήσαμε το σύστημα μεταφοράς αερίου μας. Θα πουν: μόλις αντιδράσαμε. Και μετά θα πουν στην Ευρώπη, «Κοίτα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προμηθευτεί φυσικό αέριο, εκτός από την επείγουσα λειτουργία του Nord Stream-2. Κάτι που εσείς οι Γερμανοί δεν το κάνετε. Πρέπει να ασκήσετε πίεση για την άρση των κυρώσεων γιατί η Ευρώπη θα ξεμείνει από φυσικό αέριο -λόγω Ουκρανίας, θα πει ( σημ. ο Πούτιν). Αυτό θα είναι το βήμα», είπε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη.

Dnes. bg

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr