Ο Πούτιν προτείνει να γίνει η Τουρκία κύρια γραμμή μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη


Ο Πούτιν εξήρε τη σημασία της «Τουρκικής Ροής» και κατηγόρησε το Κίεβο ότι την στοχοποιεί

 

Οκτώβριος 12, 2022. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε, την Τετάρτη, η Τουρκία να είναι η «κύρια γραμμή» για τη μεταφορά ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

 

 Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ «Russian Energy Week», στο οποίο μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αγορά ενέργειας και τους λόγους για την άνοδο των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.

Ο Πούτιν είπε: «Μπορούμε να μεταφέρουμε φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας, στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, δημιουργώντας μια τεράστια περιοχή διανομής εκεί, εάν οι εταίροι μας ενδιαφέρονται για αυτό».

Τόνισε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει κύρια γραμμή μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, «το επίπεδο ασφάλειας, σύμφωνα με τις τελευταίες συνθήκες, θα είναι πολύ υψηλότερο», αναφερόμενος στις εκρήξεις στον αγωγό «Nord Stream», ο οποίος οδήγησε σε μαζικές διαρροές αερίου στη Βαλτική Θάλασσα.

Ο Πούτιν κατηγόρησε το καθεστώς στο Κίεβο ότι «προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγωγό της «Τουρκικής Ροής»

 

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθεύσει την Ευρώπη με πρόσθετες ποσότητες φυσικού αερίου, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά σε περίπτωση που οι χώρες της ανταποκριθούν στις συνθήκες της Ρωσίας, ειδικά σε αυτές που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τόνισε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του αγωγού που δεν επηρεάζεται από το Nord Stream 2» και είπε: «Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να ανοίξει η κάνουλα».

Πριν από δύο χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, εγκαινίασαν το έργο του αγωγού της 'Τουρκικής Ροής' για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

 Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τότε ότι ο αγωγός της ροής του φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας,  είναι ένα ιστορικό έργο όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις και τον ενεργειακό χάρτη.

arabi21.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr