Κυβερνοεπίθεση στην Αλβανία: Δημοσιεύθηκαν προσωπικά στοιχεία 7 χιλιάδων αστυνομικών


Οκτώβριος 12, 2022. Ελλάδα.

 

Επί εβδομάδες, Ιρανοί χάκερ κυκλοφορούν ευαίσθητα δεδομένα, που σχετίζονται κυρίως με την κρατική αστυνομία της Αλβανίας. Φαίνεται ότι δεν θα σταματήσουν. 

Οι χάκερ δημοσίευσαν τα στοιχεία περίπου 7.000 αστυνομικών. 

Χάκερ από την αποκαλούμενη ομάδα «Homeland Justice» δημοσίευσαν τα προσωπικά δεδομένα 6.899 αστυνομικών του αλβανικού κράτους.
Μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας, Telegram, δημοσίευσαν 4 λίστες με ονόματα αστυνομικών, με στοιχεία όπως ταυτότητα, κωδικός ταυτότητας, ηλικία, τόπος γέννησης και φωτογραφία του ατόμου.

 Στους υπαλλήλους συγκαταλέγονται και πρώην αξιωματικοί που βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός αστυνομικών δυνάμεων.


Το κοινόχρηστο υλικό συνοδεύεται από μια προειδοποίηση από την ομάδα χάκερ που γράφουν:

 Ίσως τα άτομα σε αυτή τη λίστα είναι ο επόμενος στόχος. Προσοχή!


Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα επικοινωνίας Telegram 49 μεγάλες λίστες με την ταυτότητα των ατόμων, τον αριθμό ταυτότητάς τους, την ηλικία, τον τόπο γέννησής τους και τη φωτογραφία τους από το σύστημα TIMS. 

Ωστόσο, δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για τι πράγμα είναι ύποπτα τα πρόσωπα, αλλά υποψιάστηκε ότι τα υλικά ανήκουν στο σύστημα ΜΕΜΕΧ που διαχειρίζεται η Κρατική Αστυνομία.

 Σε μεταγενέστερη αντίδραση, ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από την Κρατική Αστυνομία, η οποία επέμεινε ότι ευαίσθητα δεδομένα που διαχειρίζονται και σχετίζονται με το αστυνομικό έργο δεν πρέπει να θίγονται ή να βλάπτονται.

Στο μεταξύ έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που απαγορεύει τη δημοσίευση των προϊόντων υποκλοπής από τις κυβερνοεπιθέσεις.



arumun.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr