Περιοδεία Φον ντερ Λάιεν - έφθασε στα Σκόπια - θα παραστεί στη συμφωνία με Frontex


Οκτώβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έφτασε απόψε αεροπορικώς στα Σκόπια, όπου ξεκινά περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Την Φον ντερ Λάιεν και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, υποδέχθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις,  Μπογιάν Μαρίσιτς, ο οποίος τους καλωσόρισε, ευχόμενος επιτυχημένες και εποικοδομητικές συναντήσεις για τη συνεργασία και τη δράση για την επίλυση του ζητήματος της ενέργειας, όπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.  

«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φον ντερ Λάιεν και η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον έχουν καλά νέα και έναν καλό λόγο για τη σημερινή επίσκεψη στη χώρα μας. Καλώς ήρθατε!», έγραψε ο Μαρίσιτς στο Facebook.

Η Φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι και Στέβο Πενταρόφσκι.

Αυτή και ο Κοβάτσεφσκι θα παραστούν στην υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Frontex, την οποία θα υπογράψει εκ μέρους της ΕΕ ο Τσέχος Πρέσβης ως εκπρόσωπος της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και ο Ευρω - Επίτροπος Γιόχανσον, και εκ μέρους της Βόρειας Μακεδονίας από τον Υπουργό Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι.

Ο Φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Πρίστινα και τα Τίρανα αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, το Σαράγεβο και το Βελιγράδι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην περιοχή στην Ποντγκόριτσα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr