Περιφέρεια Κουρδιστάν: Μετά τον αρχηγό της MİTκαι ο Τούρκος πρέσβης στο Ερμπίλ


Οκτώβριος 9, 2022. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη στο Ιράκ. Λέγεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στο Ιράκ και οι προσπάθειες για τη δημιουργία νέας ιρακινής κυβέρνησης.

Η συνάντηση έγινε τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, στο Ερμπίλ.

Το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης και Πληροφοριών της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη στο Ιράκ, Αλί Ρίζα Γκιουνέι.

 «Στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στο Ιράκ, οι προσπάθειες υλοποίησης της νέας ιρακινής κυβέρνησης, η σημασία των σχέσεων μεταξύ της περιοχής και της Τουρκίας».

 Ο Χακάν Φιντάν επισκέφθηκε το Ερμπίλ στις 4 Οκτωβρίου 2022


Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με το Τουρκμενικό Μέτωπο,  Μεσούρ, Νετσιρβάν και Μεσούντ Μπαρζανί στο Ερμπίλ.

Την ίδια μέρα, ο Nagîhan Akarsel, μέλος της Γενεαλογικής Ακαδημίας και του Ερευνητικού Κέντρου Γενεαλογίας, δολοφονήθηκε σε ένοπλη επίθεση στη γειτονιά Μπεχτιγιαρ της Σουλεϊμανίγε, σημειώνει  το δημοσίευμα.

Rojava News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr