Ρώσοι ειδικοί διακρίβωσαν το λόγο που έπεσε το Su-34 σε πολυκατοικία στο Γέισκ


Οκτώβριος 24, 2022. Ελλάδα.

Οι ανακριτικές αρχές στη Ρωσία ανακοίνωσαν το λόγο γης συντριβής του πολεμικού αεροσκάφους Su-34 στην πόλη Γέισκ.

Όπως ανέφεραν δύο γλάροι χτύπησαν στους κινητήρες του αεροπλάνου κατά την απογείωση. Τμήματα των πουλιών βρέθηκαν από ειδικούς κατά την εξέταση των υπολειμμάτων του αεροσκάφους. 

Η συγκυρία αυτή οδήγησε στην ανάφλεξη μιας από τις μηχανές του αεροσκάφους, η οποία προκάλεσε τη συντριβή του, ανέφεραν οι ανακριτικές αρχές.

Η πτήση του συνετρίβη Su-34 στις 17 Οκτωβρίου ήταν εκπαιδευτική πτήση. Το αεροπλάνο δεν ήταν οπλισμένο. Λίγο μετά την απογείωση, οι πιλότοι ανέφεραν ότι ο κινητήρας καίγεται. Κατάφεραν να εκτιναχθούν πριν το αεροπλάνο συντριβεί κοντά σε ένα κτίριο κατοικιών και προκάλεσε φωτιά από τον πρώτο έως τον ένατο όροφο σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.

Έξι ημέρες μετά το συμβάν, ένα άλλο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30 συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. Το αεροσκάφος έπεσε σε διώροφο σπίτι και οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους. Δεν υπάρχουν θύματα στον πληθυσμό. Το ατύχημα συνέβη και κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr