Ουκρανία: Ανώτεροι αξιωματούχοι υπεξαίρεσαν 7 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για αγορά αλεξίσφαιρων


Νοέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

Το Κίεβο αποκάλυψε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι έκλεψαν 7 εκατομμύρια δολάρια που είχαν διατεθεί για αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Οι Ουκρανοί ανακριτές ανέφεραν ότι κρατικά κεφάλαια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονταν για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων υπεξαιρέθηκαν παράνομα, δημοσίευσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Οι ανακριτές εκτιμούν ότι τα κλεμμένα κεφάλαια ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (6,8 εκατομμύρια δολάρια). Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται ανώτατοι αξιωματούχοι του γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Ουκρανίας, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας και επικεφαλής μιας οργάνωσης αρωγής.

Οι εισαγγελείς στο Κίεβο πιστεύουν ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε εθελοντική οργάνωση και προορίζονταν να αγοράσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα για τον ουκρανικό στρατό. Για να «δικαιολογηθούν», εξέδωσαν αποδείξεις σε εικονικές εταιρείες και τελικά κατέληξαν στην κατοχή των υπόπτων.

Παρά τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι Ουκρανοί δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται επιρρεπείς στη διαφθορά. 

Αντίθετα, οργανώσεις πολιτών βοηθούν τη χώρα να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα. 

Χιλιάδες εθελοντές βοηθούν εκτοπισμένους και γείτονες των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί.

 Συγκεντρώνουν χρήματα και αγαθά για τον στρατό - από υπνόσακους και αλεξίσφαιρα γιλέκα μέχρι οχήματα μάχης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr