Τουρκία: Συνελήφθη δικηγόρος γιατί είπε ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα


Νοέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

 

Συνελήφθη ο δικηγόρος που υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου της Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο δικηγόρος Άριεν Τουράν, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου της Σμύρνης και ξεκίνησε έρευνα εναντίον του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου της Σμύρνης στις 22 Οκτωβρίου,  είπε: «Σε εθνικά και διεθνή ΜΜΕ ακούγονται πληροφορίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το τουρκικό κράτος σε πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά δεν έχει γίνει καμία δήλωση. από τις αρχές μέχρι σήμερα, εκτός από την άρνηση ότι αυτές οι πληροφορίες διερευνώνται». 

Εκδόθηκε αμέσως εντολή σύλληψης εις βάρος του.

Ο Τουράν, μέλος του Συνδέσμου Δικηγόρων για την Ελευθερία, που τέθηκε υπό κράτηση, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για  τη διαδικασία κατάθεσης.

 Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Δικηγορικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Kültürpark Celal Atik Sports Hall στις 22 Οκτωβρίου, ορισμένοι δικηγόροι στην αίθουσα αντέδρασαν στους ισχυρισμούς του Άριεν Τουράν για τον τουρκικό στρατό και ακολούθησε μια σύντομη διαμάχη.

Η Γενική Εισαγγελία της Σμύρνης ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα αφού ο δικηγόρος Τουράν ισχυρίστηκε ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στην ομιλία του. Επιπλέον, ομάδα δικηγόρων κατέθεσε ποινική μήνυση κατά του Τουράν. 

Sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr