Η Γερμανία διαπραγματεύεται με το Ιράν αγορά πετρελαίου για μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία


Φωτό:
Jerusalem Post

 

Νοέμβριος 15, 2022. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της μερικώς κρατικής τράπεζας LBBW στη νοτιοδυτική γερμανική πολιτεία Βάδη-Βυρτεμβέργη ανακοίνωσε ότι η Γερμανία διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για την αγορά ιρανικού πετρελαίου.

«Υπάρχουν ήδη εντατικές διαπραγματεύσεις στα παρασκήνια με τη Βενεζουέλα, το Ιράν ή την Αλγερία για την κάλυψη των αναγκών της Γερμανίας σε πετρέλαιο και βενζίνη», δήλωσε ο Moritz Kraemer, επικεφαλής οικονομολόγος στη Landesbank Baden-Wurttemberg (LBBW).

Το σχόλιο του Kraemer ήρθε στο πλαίσιο ερωτήσεων για το πώς η Γερμανία θα καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες υπό το πρίσμα των προσπαθειών της χώρας να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο,   όπως γράφει η Jerusalem Post.

Ο Μπερντ Βάγκνερ, εκπρόσωπος της LBBW, δήλωσε στην Post ότι «κατ' αρχήν, η LBBW δεν ασκεί καμία επιχείρηση που σχετίζεται με το Ιράν».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Kraemer για μυστικές συνομιλίες με το ιρανικό καθεστώς, ο Βάγκνερ είπε: «Φαίνεται ότι υπάρχει μια παρεξήγηση. Ο Chief Economist μιλάει για την εθνική οικονομία, όχι για τις επιχειρήσεις της LBBW. Εδώ έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη διαφορά».

Δεν είναι σαφές πώς η Γερμανία θα αγοράσει φυσικό αέριο από το Ιράν αυτή τη στιγμή λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.

Η γερμανική κυβέρνηση πιθανώς προβλέπει ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις θα καταλήξουν σε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Η πυρηνική συμφωνία θα άρει τις κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr