Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επισκέφθηκε το απελευθερωμένο Χέρσον


Νοέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε σε δημοσιογράφους και είπε γιατί ήταν τόσο σημαντικό για αυτόν να έρθει στο απελευθερωμένο  Χέρσον, γράφει η ουκρανική TSN.

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην απελευθερωμένη Χερσώνα και συμμετείχε στην τελετή έπαρσης της ουκρανικής σημαίας.  

Στην απελευθερωμένη πόλη, ο πρόεδρος συνομίλησε με στρατιωτικούς, ντόπιους και δημοσιογράφους. 

Όταν έφθασε στη Χερσώνα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

Στη Χερσώνα, όπου έφτασε σήμερα, 14 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskyi, οι κάτοικοι της περιοχής τραγούδησαν μαζί τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

Σχετικό βίντεο εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Το βίντεο δείχνει πώς κάτοικοι της περιοχής ήρθαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και τραγούδησαν τον ύμνο της χώρας μας. Πήραν μαζί τους σημαίες της Ουκρανίας. Τραγουδούσαν ακόμη και μικρά παιδιά, κάτι που είναι αξιοσημείωτο.

Μετά τον εθνικό ύμνο, οι ντόπιοι φώναξαν δυνατά: «Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους ήρωες!».

Στη Χερσώνα, ο αρχηγός του κράτους συναντήθηκε με στρατιωτικούς και ντόπιους κατοίκους και απένειμε βραβεία στους υπερασπιστές.

Η Ρωσική Ομοσπονδία αντέδρασε λιγόλογα την επίσκεψη Ζελένσκι: «Το αφήνουμε χωρίς σχόλια. Γνωρίζετε ότι αυτό είναι το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρθηκε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr