Τουρκία: Ανακοινώθηκε η σύλληψη του ατόμου που ‘άφησε την βόμβα’ στην Ταξίμ


Νοέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε τη σύλληψη του ατόμου που άφησε βόμβα που προκάλεσε την Κυριακή αιματηρή έκρηξη στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη.

 

Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Σοϊλού κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία έπληξε τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, σκοτώνοντας 6 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 80.

 

Ο Σοϊλού είπε σε δηλώσεις του σήμερα, Δευτέρα: «Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι οι οδηγίες για την πραγματοποίηση της επίθεσης προήλθαν από την πόλη Κομπάνι/Αιν αλ-Άραμπ, στη βόρεια Συρία, και ότι η επίθεση προήλθε από την πόλη Αφρίν στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου».

 

Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορίες στρέφονται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Τουρκία.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι διοργανωτές και οι δράστες της έκρηξης θα λάβουν σκληρή απάντηση, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοια τρομοκρατική επίθεση εδώ και σχεδόν 6 χρόνια.

 

Ο Σοϊλού ανακοίνωσε ότι 50 από τους 82 τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. «Αυτή τη στιγμή, 50 από τα 82 τραυματίες έχουν πάρει εξιτήριο», είπε ο Σοϊλού στους δημοσιογράφους.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην τουριστική οδό Istiklal στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον θάνατο 6 ανθρώπων.

 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε αργότερα ότι τραυματίστηκαν 82 άτομα και ανέφερε ότι οι αρχές της χώρας θεωρούν την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε γυναίκα.

 

Η τουρκική ασφάλεια δημοσίευσε μια φωτογραφία της ύποπτης για την αιματηρή επίθεση, καθώς περπατούσε στη μέση του δρόμου, φορώντας παντελόνι σε στρατιωτικό χρώμα και μαντίλα.

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr