Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

«Η υποστήριξη της Τουρκίας από τα Patriot της Ισπανίας θα συνεχιστεί»


Νοέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τουρκική ahaber η Ισπανία παράτεινε το χρόνο παραμονής του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot που είχε στείλει στην Τουρκία για να συμβάλλει στην αεράμυνα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ευχαρίστησε την Ισπανίδα υπουργό Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες για την υποστήριξη προς τη χώρα του.

Όπως σημειώνεται «για υποστηριχθούν οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να προστατεύσει την Τουρκία στο πλαίσιο της απειλής επίθεσης από τη Συρία, Ολλανδικό σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας Patriot  αναπτύχθηκε στα Άδανα στις 26 Ιανουαρίου 2013».Η Ισπανία πήρε τη σκυτάλη από την Ολλανδία τον Ιανουάριο του 2015 και συνέχισε αυτήν την αποστολή από τότε.

Η εντολή του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot που σταθμεύει στα Άδανα, το οποίο έστειλε η Ισπανία για να συνεισφέρει στην αεράμυνα της Τουρκίας, λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr