Επιβεβαιώθηκε από τη Μόσχα: Μυστικές ρωσο-αμερικανικές διαπραγματεύσεις στην τουρκική πρωτεύουσα


Νοέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

Ρωσο-αμερικανικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτές οι διαπραγματεύσεις έγιναν πράγματι», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος στο Sputnik.

Ο Πεσκόφ, ωστόσο, δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες από τη συνομιλία.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν συναντήθηκαν στην Άγκυρα.

Η εφημερίδα Komersant ανέφερε ότι η ρωσική και η αμερικανική αντιπροσωπεία έφτασαν στην Άγκυρα για διαπραγματεύσεις.

Ανώνυμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται στην Άγκυρα για να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του τις συνέπειες της πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

 Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Μπερνς, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, δεν διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τον Ναρίσκιν, ανέφερε το Reuters.

«Δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις ούτε συζητούν για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Μπερνς θα θίξει το θέμα των Αμερικανών που είναι φυλακισμένοι στη Ρωσία.


Μία από αυτούς είναι η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης,Μπρίτνεϊ Γκρίνερ  η οποία συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας επειδή είχε λάδι κάνναβης στις αποσκευές της, το οποίο απαγορεύεται στη Ρωσία, και καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου σε εννέα χρόνια φυλάκιση.

Ο δικηγόρος Aleksandar Bojkov, ο οποίος εκπροσωπεί την Γκρίνερ, δήλωσε νωρίτερα ότι η Αμερικανίδα θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, οι ουκρανικές αρχές ενημερώθηκαν πριν από το ταξίδι του Μπερνς στην Τουρκία.

Η τελευταία φορά που ρωσικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στη Γενεύη ήταν στις 10 Ιανουαρίου για να συζητήσουν τις εγγυήσεις ασφαλείας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr