Οι Κούρδοι αρνούνται εμπλοκή στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης- τι λένε


 Νοέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

«Οι Τούρκοι αξιωματούχοι που υποδεικνύουν το Κομπάνι ως στόχο σε σχέση με  την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης αποκαλύπτουν την πτυχή του σχεδίου τους. Το περιστατικό δείχνει την έναρξη ενός σκοτεινού σχεδίου», ανέφερε το HSM.

 Η Διοίκηση του Αρχηγείου του «Κέντρου Λαϊκής Άμυνας (HSM)» εξέδωσε ανακοίνωση αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στη φονική έκρηξη στη λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.

Ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 46 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ατόμου που φέρεται να άφησε τη βόμβα στο σημείο, συνελήφθησαν σε σχέση με την έκρηξη, το HSM ζήτησε να αποκαλυφθεί το παρασκήνιο της φονικής επίθεσης.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διοίκηση του Αρχηγείου HSM τη Δευτέρα περιλαμβάνει τα εξής:

«Καταρχάς, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το περιστατικό και είναι ευρέως γνωστό στο κοινό ότι δεν θα στοχεύουμε άμεσα πολίτες, ούτε θα εγκρίνουμε ενέργειες που απευθύνονται σε πολίτες. 

Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και νόμιμο αγώνα για την ελευθερία. 

Ενεργούμε με βάση μια προοπτική που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κοινό, δημοκρατικό, ελεύθερο και ίσο μέλλον με την κοινωνία της Τουρκίας. 

Από αυτή την άποψη, να στοχεύσουμε τον άμαχο πληθυσμό με οποιονδήποτε τρόπο είναι σίγουρα εκτός συζήτησης.

Είναι πικρή αλήθεια ότι το καθεστώς AKP-MHP δυσκολεύεται μπροστά στον αναπτυσσόμενο νόμιμο αγώνα μας. 

Ειδικά με την αποκάλυψη της χρήσης χημικών όπλων και τις εικόνες που αποδεικνύουν ότι πυρπολούν τα πτώματα των δικών τους στρατιωτών, είναι προφανές ότι επιχειρείται να τεθεί σε εφαρμογή ένα σκοτεινό σχέδιο για να διαστρεβλωθεί εντελώς η τρέχουσα κατάσταση. 

Τούρκοι αξιωματούχοι που υποδεικνύουν το Κομπάνι ως στόχο σε σχέση με αυτό το περιστατικό αποκαλύπτουν την πτυχή του σχεδίου τους. 

Από αυτή την οπτική γωνία, είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα σκοτεινό περιστατικό, και παρόλο που ο δράστης φέρεται να είναι Κούρδος ή Σύρος, αυτό δεν θα αλλάξει τις συνέπειες.

 Το περιστατικό δείχνει την έναρξη ενός σκοτεινού (τουρκικού) σχεδίου. 

--

Η έκρηξη στη λεωφόρο Istiklal στην περιοχή Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης άφησε πίσω του 6 νεκρούς και 81 τραυματίες την Κυριακή. Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 46 άτομα συνελήφθησαν  ως ύποπτοι για συμμετοχή σε αυτό το χτύπημα.

ANF News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr