Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ υποκλίθηκε στη μνήμη των στρατιωτών που πέθαναν για τη χώρα


Νοέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Ο αρχηγός του κράτους Ρούμεν Ράντεφ συμμετείχε στο στρατιωτικό τελετουργικό - μνημόσυνο του Αγίου Αρχαγγέλου ‘ζαντουσνίτσα’ ( σημ.‘‘των ψυχών’’) , στο οποίο τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων Βούλγαρων στρατιωτών, μετέδωσε το BTA.

Το τελετουργικό τελέστηκε μπροστά από το Στρατιωτικό Μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο του Κεντρικού Νεκροταφείου της Σόφιας. Εκεί έγινε η νεκρώσιμη δέηση για όλους τους πεσόντες Βούλγαρους στρατιώτες.

Ο Πρόεδρος Ράντεφ υποκλίθηκε μπροστά από το στρατιωτικό μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο σε ένδειξη σεβασμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Χρίστο Γκάντζεφ, ο Αρχηγός Άμυνας Ναύαρχος Εμίλ Ευτίμοφ και άλλα ανώτατα στρατιωτικά στελέχη.


Στεφάνια και λουλούδια τοποθετήθηκαν μπροστά από το μαυσωλείο σε ένδειξη σεβασμού εκ μέρους της Εθνοσυνέλευσης, της Προεδρίας, υπουργείων, πρεσβειών και οργανισμών.

Ας τιμήσουμε σήμερα τη μνήμη όλων εκείνων που πέθαναν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Βουλγαρίας, καθώς και τους αγαπημένους μας που δεν είναι πια μαζί μας. Ο Θεός να τους συγχωρέσει, είπε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ στους δημοσιογράφους, χωρίς να σχολιάσει άλλα θέματα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr