Το Ιράν βομβάρδισε καταυλισμούς Κούρδων στο βόρειο Ιράκ


Νοέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Επίθεση με drones και πυραύλους δέχθηκαν τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν του Ιράν (KDP) στους οικισμούς της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Κόγια και Τζεζνικάν,  επίσης στο Κόμμα Komala του Ιρανικού Κουρδιστάν στο Zrguez.

 «Η έδρα της Επαναστατικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KRK) έγινε στόχος drones και πυραύλων, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα», δήλωσε στο Rudaw ο Άραμ Μοντερίσι, μέλος του πολιτικού γραφείου του KRK.

 «Η επίθεση ήταν αναμενόμενη, επομένως ήμασταν πλήρως προετοιμασμένοι», είπε ο Μοντερίσι. «Το drone πετά συνεχώς πάνω από την περιοχή», είπε.

 Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του Ερμπίλ Ναμπάζ Αμπντούλ Χαμίντ δήλωσε στο Rudaw ότι ο καταυλισμός Τζεζνικάν κοντά στο Bahrkay στο Εμπίλ, όπου ζουν μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν του Ιράν (KDP), βομβαρδίστηκε, αλλά δεν καταγράφηκαν ζημιές.  

 Ο Ναβίντ Μεχράβαρ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KWP), δήλωσε στο Rudaw ότι δεν υπήρξαν θύματα.

 Ο κυβερνήτης του Κόγια, Ταρίκ Χαϊντάρι, δήλωσε στο Rudaw ότι το Ιράν εκτόξευσε τρεις πύραυλους στο Κόγια, ένας χτύπησε το Δημοκρατικό Φρούριο και δύο άλλοι χτυπώντας το κέντρο υγείας στον καταυλισμό Αζαντί όπου ζουν οι πρόσφυγες από το Ανατολικό Κουρδιστάν.  

Σύμφωνα με το Rudaw, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Ο Μοχάμεντ Σαλίχ Καντέρι, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (HDK) στο Ερμπίλ, δήλωσε στο Rudaw ότι χρησιμοποιήθηκαν drones και πύραυλοι στο Κόγια, αλλά μόνο επιθέσεις με drone πραγματοποιήθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων από το Ιράν Τζεζνικάν.

Ο Καντέρι εκτίμησε ότι οι πύραυλοι και τα drones εκτοξεύονται από την ιρανική επαρχία Ούρμια.

«Αυτό είναι ένα επικίνδυνο μήνυμα για την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) επειδή ο καταυλισμός είναι μόνο άμαχοι και έχει πολλές βάσεις των δυνάμεων ασφαλείας της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) και είναι κοντά στη ζώνη του αεροδρομίου του Ερμπίλ», είπε ο Καντέρι. Θέλει επίσης να ασκήσει πίεση στην περιοχή του Κουρδιστάν να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», κατέληξε.

rudaw.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr