Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία κλείνουν τη Μάγχη στους Αλβανούς


Νοέμβριος 6, 2022. Ελλάδα.

Λονδίνο.

Ο  πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών του να υπογράψει τη συμφωνία,  που την καθόρισε ως την πιο σημαντική από ποτέ, με τους Γάλλους για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής της COP27 στην Αίγυπτο για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες.

Η συμφωνία, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να υπογράψει τις επόμενες εβδομάδες, θα σήμαινε αύξηση των Γάλλων αξιωματικών που περιπολούν στην ακτογραμμή.

Η συμφωνία έρχεται μετά τον συναγερμό που σήμανε η Βρετανία για τον υψηλό αριθμό Αλβανών μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη. 

Η Daily Mail  επισημαίνει ότι οι Αλβανοί πληρώνουν χιλιάδες λίρες για να φτάσουν στη Βρετανία και κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς για να λάβουν άσυλο.

Όπως σημειώνεται, το Ηνωμένο Βασίλειο δαπανά πάνω από 57 εκατομμύρια λίρες ετησίως για τους Αλβανούς εγκληματίες στις φυλακές του.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr