Κοσσυφοπέδιο: Χιλιάδες Σέρβοι συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα


Νοέμβριος 6, 2022. Ελλάδα.

Στο βόρειο τμήμα της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη δημόσια συγκέντρωση στο Μνημείο του Πρίγκιπα Λάζαρ.

 Κοντά στο μνημείο είχε στηθεί μια εξέδρα από το οποίο μίλησαν οι ομιλητές, ολόκληρη η Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα στολίστηκε με σερβικές σημαίες και  με μια σερβική τρίχρωμη στολίστηκε ένα κοντινό κτίριο, γράφει η σερβική Νόβοστι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Σέρβοι έστειλαν μήνυμα «Χορτάσαμε την τρομοκρατία του Κούρτι (του πρωθυπουργού του Κοσόβου)»


Ο Μίλαν Ραντόγιεβιτς, πρώην δήμαρχος της Μιτρόβιτσας ο οποίος κατάγεται από τη Μιτρόβιτσα, απευθύνθηκε στο πλήθος.

 

Χαιρέτισε τους συμπολίτες του της πόλης των ηρώων, όπως είπε, τονίζοντας ότι δεν παραδίδονται, ότι ο αγώνας συνεχίζεται αλλά με διαφορετική μορφή γιατί όλοι παραιτήθηκαν σήμερα το πρωί.


«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ειρήνης, ένα μήνυμα ότι είμαστε μόνοι μας. Πολλές φορές προσπάθησαν να μας σπάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ούτε τώρα. Σήμερα το πρωί, εγώ και οι συνάδελφοί μου υποβάλαμε επίσημα τις παραιτήσεις μας. Ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει, θα είναι σε διαφορετική μορφή, θα συνεχίσουμε» - είπε ο Ραντόγιεβιτς.

Η δικαστής Λιλιάνα Στεβάνοβιτς απευθύνθηκε στους πολίτες. Λέει ότι έφυγαν από το δικαστικό σύστημα του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου επειδή η Συμφωνία των Βρυξελλών έγινε νεκρό γράμμα.

Το λόγο έλαβαν αρκετοί Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας  τον αγώνα τους να παραμείνουν στις προγονικές εστίες τους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr